Suitsutatud kala – see on toitev produkt, millel on meeldiv maitse ja aroom. Seda kasutatakse suupisteks või garneeringuga. Peale selle kasutatakse seda toodet vahel salatite valmistamiseks. Tasub ära märkida, et suitsutamine on omapärane toote konserveerimine, mis pikendab kõlblikkuse tähtaega. Tänapäeval võib osta mitut tüüpi suitsukala. Selle peamine klassifikatsioon on seotud valmistamise viisiga. Tehakse vahet külm- ja kuumsuitsutatud toote vahel. Kummalgi neist on erilised omapärad.
Küllaltki nõutud on külmsuitsukala, millel on pikem säilitusaeg. Sellise töötluse käigus säilib umbes 90 protsenti vitamiine ja toiteaineid. Selle toote kasutusega võib alandada kolesterooli ehk sapprasva sisaldust veres. Sellisel viisil valmistatud kalaliha on tihe, sellel on pruun värv ja küllastunud soolane maitse. Kaup säilib temperatuuril -2 kuni -5 kraadi kuni kolm kuud.
Kõige populaarsem külmsuitsutoode on ookeanikala. Siia kuulub võikala, skumbria, stauriid, saira, punane kala ehk vääriskala (mõned tuurlased), gorbuuša, keta ja paljud teised eriliigid.